Хашим Тачи иска Косово в ООН

На 15 юни влиза в сила косовската конституция
22 май 2008 15:33,
3
Хашим Тачи иска Косово в ООН
Снимка: БГНЕС

Международният граждански представител в Косово Питър Фейт заяви, че след 15 юни, когато ще влезе в сила косовската конституция, институциите на Косово ще поемат всички задължения, предвидени в плана на Марти Ахтисаари.

“Лично аз съм доволен от напредъка на изпълнението на плана на Ахтасаари и процеса на децентрализация, като всичко това е с цел създаване на мултиетническо общество в Косово”, каза Фейт.

Премиерът Хашим Тачи заяви, че ООН е свършило добра и успешна работа през осемте години, откакто присъстват в Косово.

“Този напредък, който постигнахме досега, с провъзгласяването на Косово за независима, суверенна и демократична държава е плод на успешното сътрудничество на международните и местните институции, които зачетоха волята на народа и помогнаха за установяването на междуетническа толерантност”, каза Тачи.

Тачи допълни, че правителството на Косово не желае да издига “стени” между Косово и ООН, но подчерта, че намеренията на правителството са да продължи да прилага демократичните стандарти и да продължи интегрирането на Косово в евроатлантическите институции с цел в обозримо бъдеще Косово да стане член на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
x преди 15 години
Kosovo ima pravo na tova,kolkoto vsqka druga darjava
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нормалните хора пък искат такива като този и кукловодите им - на съд за геноцид!