Монасите от "Зограф" срещу независимо Косово

Българското монашеско братство в Атон пише открито писмо до Първанов, Станишев и Пирински
7 мар 2008 14:09,
37
Монасите от "Зограф" срещу независимо Косово
Зографският манастир в Света Гора. Снимка: wikipedia.org

Монашеското братство на българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Света Гора е изпратило открито писмо до президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев и председателя на парламента Георги Пирински, в което се настоява България да не признава независимостта на Косово.

Монасите са на мнение, че “с признаването на независимостта на Косово България ще стане съучастник в историческа неправда, поради което със сигурност ще изпита Божия гняв”, съобщава сръбският вестник „Данас“.

В писмото, публикувано от информационната служба на Сръбската православна църква, монасите предупреждават, че “признаването на косовския суверенитет може да послужи като прецедент за подобни сепаратистки действия и в други страни, включително и България”.

„Обръщаме се към Вас като личности и институции, и смирено Ви призоваваме да покажете разум и мъдрост в тази ситуация. Нарушаването на Божията и човешката правда в такава степен неминуемо ще ни доведе до огромни трагедии“

„Молим се на Господа наш Исуса Христа, неговата пречиста Майка, на свети великомъченик Георги и на вси светии да помогнат и да просветлят нашите държавници да вземат праведно решение, следвайки съвестта си, истината и правдата, а не притиснати от лъжливи и временни интереси“, се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
valeri преди 16 години
ако сега нашите продажни политици признаят измислената държава Косово, запореден път ще докажат че нямат собствено мнение по важните въпроси които засягат нашата страна.Защо да признаваме Косово? Н а американците им трябва втори Виетнам където могат да си отглеждат марихуана и кока да могат да си запълнят държавния резерв от наркотични вещества. Америка води война против тероризма а създава държава на терористи като Хашим Тачи който не заслужава нищо друго освен военен съд.
35
0
 
0
 
! Отговори
червеносин шаман преди 16 години
Колкото по-високо,толкова по-вярно!И не забравяйте да си гледате пъпа!
34
0
 
0
 
! Отговори
грешник преди 16 години
Някой от вас да е ходил на Света гора и по точно в нашия монастир?Това ,което знаят братята монаси и управляващите не го знаят...Или по-точно си затварят очи,уши и уста...Затова и нито един пресцентър на цитиранити институции не е дало гласност на писмото.Признатата независимост на Косово е опасен прецидент...Директно се удря Сърбия,но резонанса е много силен в православния свят(колкото да им е чудно на някои безверници и атеисти...)Затова и православните държави(без България)която се управлява (прочети 12)реагираха категорично,че няма да признаят Косово.А ние дали сме православни...!?За съжеление,не сме...Бай Ганьовското така е превзело душите ни,че въобще не ни интересува какво ще направи в близко бъдеще масонското ни правителство...!То сега търси келепира...и мери десагите.!?Когато в един народ няма духовни ценности,когато живее конюктурно и безпринципно,краят му е предизвестен...:(!Него никой не го уважава,още повече съседите му...защото те имат национално достойство за разлика от нас,които сме се денационализирали с помоща на половинвековното комунистическо управление.В това те успяха на 100 процента и сега им е лесно да управляват България,както е лесно да управляваш и използваш ***...
33
0
 
0
 
! Отговори
Castell преди 16 години
Молим се на Господа наш Исуса Христа, неговата пречиста Майка, на свети великомъченик Георги и на вси светии да помогнат и да просветлят нашите държавници да вземат праведно решение, следвайки съвестта си, истината и правдата, а не притиснати от лъжливи и временни интереси, се казва още в писмото.АМА ЧЕ СМЕШНО ЗВУЧИ НАЛИ.И СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ВЯРВАЩИ И ХОРА НА БОГА.КОГА НА БОГ МУ ИНТЕРЕСУВАЛ ПОЛИТИКАТА.ИМАМ ЧУСТОТО ЧЕ СЪРБСКАТА УДБА ГИ Е НАКАРАЛ НА СИЛА.АКО Е ТАКА БОЖЕ ПРОСТИ ИМ.АКО НЕ Е ТАКА ВОЖЕ ПРОСТИ ИМ ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ И КАКВО ГОВОРЯТ И НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО СА РОДЕНИ ДОРИ И ЗАТОВА СА ЗБАРКАЛИ И СА ИСПРАТИЛИ ПИСМОТО.
32
0
 
0
 
! Отговори
NoFear преди 16 години
sega kosovo, posle Kardzhaliisko, tolkova li ne go shvashtate be rai? Islqmut trqbva pak da stigne do Viena. Daite my malko vreme-zaradi pylovci kato vas shte stigne tam! pleme prokleto!
31
0
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 16 години
А бе,отчета!Къде се завирате между шамарите?Гледайте си вярата,а политиката оставете на големите умници!Не омешвайте въглища със селитра,че става барут!Ама че сте наведени!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
за съжаление в България референдума е само за статистиката и няма силата на закон,така че май първо трябва да се промени закона за референдумите.
29
0
 
0
 
! Отговори
Идея за България преди 16 години
ПЕТИЦИЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМ!!!! България сега е поставена пред съдбоносен избор - дали да признае самообявилата независимост, автономната в република Сърбия област - Косово. Над България се оказва натиск от външни сила за признаване прецедента "независима държава Косово", а българските управляващи са склонни да го признаят, изхождайки само от своите лични и служещи на чужди държавни интереси. Нека ние-българските граждани им покажем верния път в защита единствено на българските национални интереси, чрез формите на пряката демокрация-РЕФЕРЕНДУМА. Като по този начин държава България ще каже НЕ на "нова държава Косово" и ще завоюва независима и неутрална външнополитическа позиция. Никой външен и вътрешен фактор няма право да отрече волята на Българския народ. Откритата на 24.2. 2008 г. от Гражданското Движение за реална демокрация в България-Идея за България ПОДПИСКА ЗА ИНИЦИИРАНЕ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА ЗА ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ПРЕЦЕДЕНТА "НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА КОСОВО" ПРОДЪЛЖАВА. ДА ДАДЕМ СВОЯ ГЛАС И НАРОДНА ВОЛЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Ще намерите и подпишете петицията в интернетния сайт на Движението .ideyazabulgaria.org
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Къде я виждаш тази политическа злоба,бе?Кой прекършва българщината? -Трудолюбивите,честни и кротки турци в България или българската проруска олигархия,която ни доведе до просешка тояга и продължава жестоко да ни убива с кражби,престъпност,корупция,ментета и арогантна безототговорност,каквато проявиха твоите проруски любимци Гоце,Станишев,Доган и останалата политическа ***?!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Оставете политическата пропаганда и злоба! Монасите в едно са прави - КОСОВО не трябва да се признава. Или искате у нас вилает Кърджали-стан и Делиорман-стан?Видяхте какво направиха с влака преди 3 март - показно смачкване на българщината. Или искате да дойдат и косоварите да помагат на турците тука?? Мисли с ума си българино а не със злобата си!
26
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 16 години
ДА СИ ГО СЪРБАТ СЪРБИТЕ ! ИЗБИВАХА ЛИ СРЪБСКИТЕ ЧЕТНИЦИ МЮСУЛМАНИ - ИЗБИВАХА ! ТЕРОРИЗИРАХА ЛИ АЛБАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ - ТЕРОРИЗИРАХА ГО ! ИМАШЕ ЛИ МАСОВИ ГРОБОВЕ - ИМАШЕ ! Е НЕ МОЖЕ ХЕМ БЛАЖНО В ПЕТЪК , ХЕМ ДУША ВЪВ РАЯ ! ХЕМ ДА ИЗБИВАШ И ТОРМОЗИШ ЕДНА ЕТНИЧЕСКА ОБЩНОСТ , ХЕМ ДА ИСКАШ ДА УВАЖАВА ТВОИТА ДЪРЖАВА И НАРОД ! ДА СА МИСЛИЛИ СЪРБИТЕ , КОГАТО СА ИЗБИВАЛИ АЛБАНСКО НАСЕЛЕНИЕ И ДРУГИ МЮСУЛМАНСКИ ОБЩНОСТИ ! СЕГА ОЛЕЛЕ ! ДА СИ СЪРБАТ ПОПАРАТА , КОЯТО СА СИ НАДРОБИЛИ ! БЪЛГАРИЯ ПЪРВА ПРИЗНА МАКЕДОНИЯ , ЩЕ ПРИЗНАЕМ И КОСОВО ! ТО Е В НАШ ИНТЕРЕС !
25
0
 
0
 
! Отговори
НСС преди 16 години
КГБ ЗАДВИЖИ СВОЯТА РЕЛИГИОЗНА ДИАСПОРА ! МОНАСИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ БОЖИТЕ ДЕЛА И ДА НЕ СЕ МЕСЯТ В ПОЛИТИКАТА !
24
0
 
0
 
! Отговори
filosof преди 16 години
zashto na vrenmeto sme gledali da se obediniavame a sega se razediniavame?
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
МНОГО Е ПОХВАЛНО ,НО ЦЪРКВАТА В БГ НЯМА СТАТУКВО ,КАТО РАВНОПРАВНА С ДЪРЖАВАТА. МОГАТ САМО ДА ПОМАГАТ С МОЛИТВИ ,КАКТО И СИ ГО КАЗВАТ.
22
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
Къде ти се привидяха призиви за война и насилие?
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
смешно ми е, буш не е русофоб, тука напъплиха малечко палечко първи кипри омразители
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
нас дедо иван ни е освободил от присъствие, нито нато или америка, те къде беха когато две натовски държави си хванаха за гушите в кипър, нека я има русия, друго си е
19
0
 
0
 
! Отговори
Св.Франциск преди 16 години
Това беше заглавието на коментара ми.
18
0
 
0
 
! Отговори
Св.Франциск преди 16 години
Не знам дали някой си направи труда да прочете писмото на монасите - просто кликнете на синия шрифт "писмото".Пропито е с такава просръбска пропаганда,каквато и най-големият сърбоман не би могъл да сътвори.Само си спомнете от историята кой народ е забивал най-много ножове в гърба на българите!Кой народ съчини най-жестоката антибългарска поезия!"***!Ви татарске крви!Бугарин бога не познайе!Треси се земьо!Гнушай се,природо!..."Понеже и монасите се опират на историята,та затова...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ми то и сега,без да са още мнозинство,*** работят за руската мафия.Какво толкова се плашите от тях - нали сте русофили!